MAB.TML IV

Fata se apropie de el, cu lacrimi curgandu-i din ochi. Se putea vedea pe ea cat de franta ii era inima. Acesta intinse ambele maini catre ea, spre a o cuprinde. Aflati unul in bratele celuilalt, Mode isi ridica mainiile pentru a-i prinde in palmele ei micute- obrajii.
Fara nici un cuvant schimbat intre ei, in mijlocul bucatariei, stateau imbratisati.Mode era prea expresiva, avea ochii mari si buzele unite intr-o schimonoseala ciudata. Parea ca nu intelegea de ce iubitul ei era acum atat de schimbat: avea pielea mult mai alba decat de obicei, ochii, care erau albastri mereu, acum se faceau cafenii, si frumusetea pura pe care o afisa era inexplicabila.
Mode isi plimba degetele prin parul auriu si inelat al persoanei de langa ea, pe care ii era dificil sa o mai recunoasca. Frica se risipea incet, iar acum avea sentimentul ca puteau impartasi totul, din nou.
– Ce s-a intamplat? intreba, si il saruta pe frunte; observa ca este foarte rece, asa ca il stranse la pieptul ei.
– Am nevoie de tine. Trebuie sa ma ajuti. Devin…ceva. Ii raspunse Bogdan, vizibil inspaimantat de ideea schimbarii.
Mode il privi intelegatoare si continua sa isi plimbe mana prin parul lui. Incerca sa faca tot posibilul pentru a ramane calma. Bogdan era oricum foarte speriat, nu voia sa il mai inspaimante si ea.
– Ce s-a intamplat? Repeta Mode intrebarea.
– Uite, zise Bogdan si ii lua mana, si i-o puse pe pieptul lui, in dreptul inimii. Simti?
Ramasera asa pentru cateva clipe, iar apoi Mode incepu sa isi miste capul, in semn de negatie, cu ochii mari, dar fata scaldata in calm, in continuare. Bogdan se ridica brusc, cu Mode in brate, si se dadu cativa pasi inapoi. Instinctiv, aceasta il prinse de gat, iar acum il privea nedumerita.
– Daca razele soarelui o sa ma arda si pe mine, ca pe eroii cartiilor tale? Intreba Bogdan, lasand-o usor jos.
Pentru cateva clipe se lasa, din nou, linistea, iar apoi Mode il prinse de mana si il plimba prin jumatate de bucatarie, spre ferestre. Cu ea de mana se simtea mai puternic, simtea curajul curgandu-i prin vene. Isi lasa corpul in voia ei, si inchise ochii. Cand se oprisera, ii deschise, si observa ca statea in lumina, dar nu simtea nici o durere fizica. Se intoarse spre ea, uimit.
– Eu am citit multe carti. Zise ea ca raspuns la uimirea lui, zambindu-i. Nu toate erau la fel, asa ca am luat ce era mai bun din fiecare. Important este sa crezi.
– Sa cred in ce?
– Sa crezi in ceea ce poti face tu cu ce ai aici, si-si intinse degetul aratator spre fruntea lui. Sa crezi neconditionat in fortele tale proprii. Sa crezi in povesti.
– Acum sunt eu buimacit. Nu te inteleg.
Il trase inapoi din lumina soarelui, si plecara impreuna, de mana, spre sufragerie. Mode ii lasa mana libera, ii facu semn sa ramana in mijlocul sufrageriei, si se aseza pe un fotoliu, privindu-l cu infumurare.
– Esti un prost. Ai putea sa ma omori pe mine, si pe restu, si mai apoi sa te omori pe tine, dupa ce mai omori niste persoane.
Incepu cu vocea plina de ura, si vorbea cu el de parca ar fi fost un criminal in serie. Ce tot vorbea? De ce repeta atat de des cuvantul „omorat”? Ce se intampla? De ce se rasturnase situatia atat de brusc? Cum? Bogdan, singur in mijlocul camerei nu mai intelegea nimic, dar nici nu se mai putea misca.
– Crezi ca devi vampir? Il intreba Mode rezamandu-si capul in mana dreapta. Uite, sa te lamuresc, devi ceva, dar nu prea cred ca vampir.
– Mode, imi e foarte foame, ajuta-ma. Spuse Bogdan, cazand in genunchi, mergand spre ea.
Mode, de un calm impecabil isi intinse mana stanga spre el, relaxata, cu degetele in jos. Bogdan continua sa se aproapie. Degetul aratator al fetei se indrepta brusc spre Bogdan, iar acesta, cu corpul contorsionat de durere, reveni in pozitie de drepti. Atunci ea isi lasa mana in jos.
– Acum intelegi? Ii raspunse Mode, cu vocea indurerata, de aceasta data.

Advertisements

~ by Vero on March 5, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: