.azi recomand…

In ultima vreme am citit tot felu’ de chestii, asa ca azi m-am gandit sa recomand. Au fost bune, si merita, sincer, citite de cat mai multe persoane.
Intalnisem cu putin timp in urma, pe un blog, o mica rautacioasa.
Ea citise o carte, dar era prea egoista sa imparta titlul cartii cu alte persoane. Cu toate astea, ‘ne facea pofta’, explicand despre intensitatea sentimentelor din carte si alte lucruri de genu’.
Eu nu o sa fac ca ea, cu toate ca…ar fi genul meu:D
Si, astfel, eu recomand…
Noapte teilor vrajiti, de Pavel Corut.

„Diana rascolea nehotarata prin gramada de haine rasturnate din sertar. Isi cauta un costum de baie cat mai potrivit cu momentele pe care le anticipa. In fine, se opri la o imitatie de blana de leopard, formata din doua piese minuscule. Daca m-ar vedea tata in asa ceva, ce proba de scarmaneala mi-ar trage, gandi ea, asezandu-se pe pat, sa probeze costumul. Parul negru si cret ii cadea in coame rebele peste figura creola. Ochii de un turcoaz lucios, ca tusul lacuit, abia se zareau printre suvite. Sanii plini si elastici, cu sfarcuri aproape visinii, tremurau usor, de efort.“

Fata cu portocale, de Jostein Gaarder
“De obicei, scrisorile ne sunt adresate de oameni care trăiesc în acelaşi spaţiu şi în acelaşi timp cu noi. Dar cum ar fi să primeşti o scrisoare de la cineva care a murit în urmă cu unsprezece ani? O scrisoare despre viitor, care se întâmplă să fie chiar prezentul în care trăieşti? Această enigmă este punctul de plecare al romanului Fata cu portocale, scris de Jostein Gaarder.
Un student răstoarnă din greşeală punga de portocale a unei fete frumoase care călătorea în acelaşi tramvai cu el şi care se face nevăzută la prima staţie. Vrăjit de frumuseţea “fetei cu portocale”, tânărul porneşte o lungă căutare plină de aventuri care îl poartă din Oslo până în Spania. Ce legătură are acest tînăr cu fata în haină oranj, şi care este legătura cu adolescentul care citeşte scrisoarea?
Autorul reuşeşte să-şi implice direct ca cititori în această aventură plină de umor şi fantezie: descoperirea legăturilor invizibile care formează destinul unor oameni.”

Vara ultimei iubiri, de Pavel Corut
“Când pierzi dragostea, pierzi totul. Pierzi visele, speranţa, încrederea, demnitatea, respectul de sine, dorinţa de viaţă… Altarele din suflet se prăbuşesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai închinat cu credinţă şi veneraţie se scufundă în mocirlă. Lumea moare sub ochii tăi şi nimic nu pare s-o mai poată salva. Totuşi, în adâncul sufletului, rămâne o minusculă sămânţă de lumină, din care poate izbucni oricând, din nou, focul dragostei…”

Mai multe carti de Pavel Corut gasiti aici.

PS. Ma simt vinovata. As fi vrut sa schimb finalul uneia din carti. Noaptea teilor vrajiti . Banuiesc ca…nu mai banuiesc nimic.
PSS. Nu recomand mai multe carti. Pentru moment, astea.
Si da, in cazul in care te interbi, imi place nea Corut mult de tot. Acum citesc inca un roman de la el. 😀

Advertisements

~ by Vero on April 23, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: