Gradinita 29. P 4

Pentru ca sarbatorile de iarna se apropiau iar Floren nu avusese niciodata intentia de a strica fericirea copiiilor ei, vacanta ajunsese la Gradinita 29 mai repede decat in celelalte unitati scolare. Urma sa-i lipseasca fiecare baietel si fiecare fetita, atat din grupele mici, cat si din cele mari. Dar asta era doar ceva de moment. Aproape o luna de momente.

Se indrepta spre casa, in prima saptamana de vacanta, in masina micuta cumparata inca din facultate din proprii ei bani. Avea, pe bancheta din spate, cumparaturile. Nu doar alimente, ci si cadouri pregatite special pentru nepotelele ei, sora ei si sotul acesteia, parintii ei si alti prieteni.
Ajunse acasa, in apartamentul cu doua camere in care locuia singura de ceva vreme. Nimic din casa nu dadea impresia ca acolo ar sta o educatoare/directoare a vreunei institutii de invatamant. Peretii, la fel ca la gradinita, erau pictati,fiecare, in diferite culori. Astfel, cei din hol erau de un verde deschis, cu diferite modele florale retro; peretii sufrageriei erau, jos la podea, roz, si, cu cat urcau spre tavan deveneau portocalii. In mare, rafturi de carti erau sustineau peretii. In sufragerie se vedea un birou mic, fara calculator  ci doar cu un notebook mititel pe el, iar in rest mobila era compusa din biblioteci, continuand volumele de carti.
Se apuca sa aranjeze bradul chiar in mijlocul casei,brad pe care il voia gata nu in ajun, asa cum era obiceiul cand fusese copil, sa pregateasca ceva de mancare si sa aranjeze intreaga casa.
Floren locuia la un judet departare de familia ei si cu toate ca le ducea lipsa in fiecare zi a anului, era fericita cu viata pe care o avea si cu lucrurile pe care reusise ea singura sa le faca, pana acum. Roxanne, sora ei, cu patru ani mai tanara decat ea, reusise unde esuase ea. La capitolul “dragoste-familie” o ducea excelent. Era casatorita de aproximativ trei ani cu unul dintre prietenii din adolescenta. Dadusera lovitura si cand avusesera “primul lor copil”. Iesisera gemeni. Gemene. Doua fetite absolut superbe dar care nu semanau absolut deloc, astfel incat, prima nascuta,Andreea, semana cu mama, avand aceasi ochi albastri, ca cerul senin, aceleasi buze egale ca masura, iesite putin in afara si acelasi par castaniu, putin ondulat; iar cea de-a doua,Alexandra, era leita  tatalui: par castaniu-roscat, ochi caprui iar fata micuta si dolofana era punctata de pistrui. Nici Roxanne, nici sotul acesteia, Felix, nu crezusera in dragoste, vreodata, asa ca pana ii ziua nuntii lor, Floren ramasese sceptica in privinta relatiei lor. Cat de ironic i se parea totul. Aproape isi invidia sora, aproape il invidia pe Felix, care se numarase printre bunii ei amici.  Oricum, timpul trecuse si legaturile dintre cei doi deveneau tot mai puternice, mai ales odata cu aducerea pe lume a celor doua fetite, chiar in primul an de casatorie. Floren era fascinata de cele doua fetite, Andreea si Alexandra. Le iubea nespus si ar fi facut aproape orice sa-si aduca sora si cumnatul mai aproape de ea, sa le poate vedea si ea pe fete crescand.

Ajunul Craciunului se apropia cu pasi repezi. Casa lui Floren incepuse sa se umple, usor, de membrii familiei. Roxanne si Felix ajunsesera primii, impreuna cu fetele. Cei doi adulti urmau sa fie ‘cazati’ in dormitorul Florenei, in timp ce fetele ramaneau in sufragerie,mereu langa brad,urmand sa doarma in patutul supraetajat cumparat special pentru ele cu cateva zile inainte.  Parintii lui Floren fusesera cei care-i facusera inima cat un purice. Era ingrijorata ca poate, din cauza vremii, au ramas inzapeziti pe undeva. Intr-un final, in seara de 23 Decembrie, si-au facut si ei aparatia, incarcati de tot felul de cutii de cadouri.

Urma ca fie inca unu din acele Craciunuri de neuitat pentru Floren.

Advertisements

~ by Vero on August 16, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: