Gradinita 29. P 6

– Si cine e Dani? reusi sa intrebe Floren dupa cateva minute de liniste in care Andu isi reveni la culoarea normala a pielii si acum isi musca buza de jos cu un zambet timid.

Nici de pe fata Florenei nu lipsea zambetul acela sincer si curios, dar faptul ca baietelul nu-i raspundea, o facu sa repete intrebarea.

– Pai, incepu baietelul strambandu-si gurita in diferite moduri,  Dani este cumnatul lu’ sotia lu’ tata, concluziona baiatul dupa ce isi mutase palmele spre stanga, spre dreapta, apoi impreuna.

Floren trebui sa se gandeasca nu doar o secunda la gradul complicat de rudenie pe care baietelul i-l explicase. Apoi, cand isi dadu seama ca Dani era unchiul baietelului, in minte ii aparura vagi imagini cu acesta…aducandu-l sau luandu-l nu doar odata pe Andu de la gradinita. Purtase genul acela de conversatie banala cu el in repetate randuri.

– Si ce legatura are Dani? intreba Floren cu o curiozitate nedisimulata in glas.

Baietelul ii explica, ca si cum ar fi fost cel mai simplu si cel mai logic lucru intamplat vreodata:  ” Pai Dani voia demult sa va dea asta”, zise baietelul aratand spre inel ca si cum ar fi fost lucrul cel mai comun “dar stia ca nu o sa-l vreti in cutia aia urata pe care o pregatise el, ca era prea simpla, asa ca m-a rugat pe mine doua zile sa vreau sa va dam cadou impreuna. Si l-am lasat pentru ca stiam ca nu o sa va placa niciodata de el, daca venea cu urata aia de cutie pe care am rupt-o oricum.” Incheie baietelul cu cel mai satisfacut zambet.

Floren ramase putin socata si nici macar nu-si mai amintea cum, exact, sau cand il trimisese pe Andu in sala de clasa, dar nu inainte ca acesta sa-i spuna ca azi unchiul Dani urma sa vina dupa el.

Advertisements

~ by Vero on August 18, 2010.

5 Responses to “Gradinita 29. P 6”

  1. Ei, ei, ei :-“.
    Tu nu te gândeşti la Sătănel, nu-i aşa? : O
    Nu e deloc cum am crezut, nuuu ? : O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: