Gradinita 29. P 7

Dupa ce Andu parasise biroul ei si pana undeva mai tarziu de ora 11:00, Floren se gandi intr-una la Dani, unchiul lui Andu si la insemnatatea inelului.  Programul celor din grupa mare se termina abia intre orele 12:00 si 16:00, asa ca mai avea cel putin inca o ora de asteptat. Analiza de cateva ori inelul de unde il lasa Andu, dar hotara ca nu poate pastra un inel ca acela pe deget. Nici inima nu o lasa sa-l puna inapoi in cutiuta, asa ca si-l prinse de lantul de argint pe care-l purta de luni intregi fara medalion.

Astazi nu mai urmase programul obisnuit ci, prea tulburata de intamplari, ramase in birou, rezolvand niste lucruri mai vechi. Putin dupa ora 12:30 se auzi cineva in fata usii, mormaind ceva indescifrabil apoi, aceasi persoana ciocni. Inima Florenei se opri.

– Intra, reusi sa lege, in timp ce deschise o condica si lua un pix in mana, prefacandu-se foarte ocupata.

– Hallo, zise Felix, in timp ce intra, pe un ton relativ vesel, dar care nu reusise sa o convinga si pe Floren. Aceasta ramasese putin uimita de vizita complet neasteptata, dar stiaca ceva nu era in regula. Putea citi asta si pe chipul lui Felix.

– Felix, ma bucur sa te vad, zise si se ridica, inchizand in graba condica si aruncand pixul pe birou, apropiindu-se de el, sa-l imbratiseze. Singur?! Unde-s fetele? intreba curioasa si suspicioasa Floren, referindu-se nu doar la nepotelele ei.

-Acasa, raspunse Felix mecanic, asezandu-se nu pe scaunul de la birou, ci pe unu din fotoliile de langa perete.

– Au patit ceva?! intreba Florem alarmata, albindu-se, fiind inca intepenita in fata biroului.

– Nu, nu, nu, o “linisti” Felix, spunand cei trei “nu” la fel de repede ca-n tinerete, si pe acelasi ton ridicat. E doar o problema…atat de simpla ca-mi da batai de cap. Tine doar de mine.

Floren se misca. Merse intai spre micul bufet, turma o ceasca de cafea pentru Felix si un ceai pentru ea, apoi revenin cu fata spre el, asezandu-se pe fotoliul de langa acesta.

– Am…incepu Felix, dar continuarea parea extrem de grava, pentru ca s-a oprit…am inselat-o pe Roxanne…din greseala.

“Ce ai facut?! Magar insensibil! Mascul tipic ce esti! Stiam eu ca a fost o greseala sa se casatoreasca?! Si cu ea ce faci acum?! Ai gandit macar o secunda?!” gandi Floren, dar nici unul din aceste cuvinte nu fu spus.

In birou se lasa o liniste apasatoare.

Felix nu mai spunea nimic. Isi impreuna mainile sub barbie si-si rezema coatele pe genuchi, privind in gol. Floren lua o gura de ceai, trase aer adanc in piept, apoi continua discutia cu ea, in minte.

“Bine. Bun. Sa ne calmam. Daca a venit la mine si a avut cojones sa-mi spuna asta, probabil a venit la Floren -prietena din adolescenta, nu la Floren- sora lu nevasta-sa.”

– De cate ori s-a intamplat? intreba calma, facandu-l pe Felix sa se intoarca brusc spre ea.

– O singura data!! aproape tipa. Din greseala, jur. Nu am vrut sa se intample. Nu intentionam, incepu Felix, fara a-si mai gasi in totalitate cuvintele. Mai stii ca m-ai intrebat odata “ce as prefera, pentru ca e inevitabil: sa insel sau sa fiu inselat? Ei bine, cand m-am casatorit, departe de mine a fost gandul de a insela, asa cum raspunsesem atunci. Si dupa o vreme mi-am dat seama ca as fi chiar prost sa o insel vreodata. Era tot ce-mi puteam dori… era ca un pachet complet care venea aproape gratis, cerand in schimb doar iubire. O vreme, sa ma trezesc alaturi de ea, aducea bucurie si liniste in mine. Eram implinit, cred. Apoi, dupa ce s-a intamplat…imi e si rusine s-o mai privesc.

Floren nu-l mai asculta pe Felix ca pe un membru al familiei si nu-l mai judeca precum ar fi fost doar un barbat oarecare. Il privea ca pe un prieten de partea caruia era si analiza situatia la rece, asa cum fusese invatata in facultate.

Advertisements

~ by Vero on August 19, 2010.

7 Responses to “Gradinita 29. P 7”

  1. Nu pot sa cred ca ai transpus in poveste ce am discutat aseara …
    Desi ai schimbat unu-doua amanunte esentiale :))

    • well, am facut schimbarea brusca de subiect…(si povestea incepe sa semene cu o telenovela)… ca inca nu pot sa spun exact alte chestii. Cred ca o las balta. Devin telenovelista.

  2. Sătănel?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: