No big secret. XII

Intr-un final, am revenit si eu cu picioarele pe pamant si m-am mai dezghetat, ceea ce a facut ca macar conversatia din acea seara sa fie mai normala. Nu ne-am uitat la un film asa cum ar fi trebuit, pentru ca nu era nici un film de vazut. Ea era pur si simplu o ciudata.
A fost pentru prima data cand, langa un bol de popcorn si o ceasca de cafea, am reusit sa port o discutie despre mine fara sa ma fastacesc. ‘Printesa’ fuma rar si de multe ori tigara se termina in scrumiera, fapt ce m-a facut sa cred ca ea era interesata sau chiar absorbita de subiect. Nu am epuizat subiectul “Petrovic Flavius” si ‘printesa’ nu prezenta vreun semn de oboseala, chiar daca nu bause un gram de cafea, dar am hotarat sa lasam o parte din noapte rezervata subiectelor spontane.
Ne-am alungit pe podea. Covorul era pufos si turcoaz inchis, dar mult prea mic sa acopere intreg perimetrul camerei sau sa ne imbratiseze pe amandoi. Am schimbat de cateva ori pozitii, fapt ce ne-a amuzat. In liniste, de parca ar mai fi fost cineva in casa si nu voiam sa fie deranjat, ne-am ridicat, pozitionat, intors si rasucit. Radeam in palme, ca niste copii care fac boacane, dar nu mi-a pasat nici o clipa ca m-ar fi putut venea cineva sau ca as fi putut parea imatur.
Ora patru ne-a gasit mai linistiti: eu stateam pe-o parte, cu capul ridicat, privind-o cum atipise nu de mult timp. In casa ori nu mai era la fel de cald, ori incercam eu sa-i scuz ‘printesei’ gestul, pentru ca tocmai se pierduse la pieptul meu. Am luat-o in brate si de aici nu mai stiu nimic. Adormisem instantaneu.

Dimineata cand m-am trezit, inca pe podea, eram singurel. M-am ridicat si in intentia de a cauta ‘printesa’ pierduta am pornit spre bucatarie. Totul era frumos aranjat si la locul lui. Pe masa ma astepta un bol de cereal albastru si un biletel scris cu stiloul. ‘Printesa’ imi dadea de stire ca trebuia sa fie intr-un loc anume, fara a-l specifica si ca era urgent. Imi spune in continuare ca nu trebuie sa plec, daca nu vreau, dar daca am si eu ceva urgent de facut, pot lasa usa deschisa. Pentru ea nu reprezenta asta un pericol.
M-am hotarat s-o astept si sa vad ce urma. Undeva pe la ora 13 isi facuse aparitia. Avusesem timp suficient sa umblu prin lucrurile ei. Nu ca si cum as fi cautat ceva anume sau ca si cum as fi vrut sa iau ceva, ci ca oricare persoana care incearca sa-si dea seama ce e in mintea celuilalt. Sertarele cu lucruri intime nu le-am atins, dar pe cele in care erau indesate agende si jurnale le-am cotrobait cu o curiozitate de copil. Nu am citit decat unul din toate caietelele acelea in care era scris haotic. Cred ca era ultimul…adica cel mai recent. Poate mi s-a parut, dar, sub forma de jurnal fiind, cred ca apaream si eu pe alocuri.
Am ramas cu un zambet tamp si dupa ce am aranjat totul la fel. Cand ‘printesa’ a ajuns in sfarsit acasa m-a gasit pe canapea, cuminte, cu o carte in mana. Nici macar nu stiu ce carte era… o tineam doar de impresie.
– Imi e somn rau de tot, fusese replica cu care printesa ma intampina.
– Buna dimineata, Sunshine. I-am urat si imediat dupa m-am ridicat, lasand in drumul meu spre usa cartea pe masa din sufragerie.
Isi arunca ochii obositi asupra cartii si se intoarse spre mine cu un zambet multumit. Apoi, fara sa mai apuce sa spuna ceva, lesina, atingand podeaua cu o viteza uimitoare.

Advertisements

~ by Vero on October 10, 2010.

One Response to “No big secret. XII”

  1. […] No big secret. XII Sun Oct 10, 2010 20:57 pm Intr-un final, am revenit si eu cu picioarele pe pamant si m-am mai dezghetat, ceea ce a facut ca macar conversatia din acea seara sa fie mai normala. Nu ne-am uitat la un film asa cum ar fi trebuit, pentru ca nu era nici un film de vazut. Ea era pur si simplu o ciudata. […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: