low battery

Nu stiu tu daca ai fost vreodata la un psiholog, dar daca ai la activ si o astfel de experienta, cu siguranta nu e ceva ce vrei sa faci si a doua oara. (asta daca nu cumva esti chiar sarit si nu te mai poti ajuta. atunci da, s-ar putea sa ai nevoie de tot ajutorul din lume).
Ideea e ca mereu cand ma apuc sa vorbesc singura, lumea ma intreaba de ce nu vorbesc cu cineva? Ei bine, raspunsuri sunt mai multe. In principal, nu sunt o fire care sa se deschisa asa usor si, dupa ce ca imi e greu sa incep o conversatie in care vreau sa discut despre ceva, daca persoana respectiva imi mai spune si “nu acum, te rog”…sau “sunt putin ocupat/a. vorbim alta data”, e clar ca orice as fi avut de spus va ramane doar intre mine si …mine. Da, cam asa se intampla de obicei. Lucrurile raman intre mine si mine. le discut, le intorc pe toate partile si imi dau raspunsuri. si daca gresesc, tot pe umerii mei ramane, si iara nu o discut cu nimeni, pentru ca e mai usor.
Oricum, o discutie la psiholog/ psihiatru decurge cam asa:
Aha, da, bine. Si ce anume te deranjeaza pe tine acum?
Pai…as avea nevoie de un sfat. Tind sa fiu prea melancolica uneori. Exgerez. Alte ori nu imi pasa.
Aha. Da. Povesteste-mi despre copilaria ta. Ai avut un caine cand erai mica?
…te intrebi cine naiba l-a mai pus pe ala acol, incerci sa termini cat mai repede, si iesi mai confuz decar ai intrat.
Sau, cealalta varianta, in care copilaria ta e pusa pe un plan secundar, adica nu e discutata la primele sedinte, incepe sa fie important doar ce zici tu. Psihologu ala nici macar nu te mai ascult, doar “aha”-uieste cateodata. Tu ajungi sa pui intrebarile, sa iti dai raspunsurile si…sa ii multumesti lui pentru cat te-a ajutat.

No, deci care e problema?

Nu e cine stie ce…dar ma zgarie pe mine pe creier. Adica…nu ma lasa nici sa dorm, nici sa invat, nici sa ma concentrez…nimic.

No, s-auzim.

Ma gandeam…ca as vrea sa fac ceva. mai mult pentru alta persoana…dar iti spun maine…

Advertisements

~ by Vero on November 25, 2010.

One Response to “low battery”

  1. […] Low battery Thu Nov 25, 2010 23:00 pm Nu stiu tu daca ai fost vreodata la un psiholog, dar daca ai la activ si o astfel de experienta, cu siguranta nu e ceva ce vrei sa faci si a doua oara. (asta daca nu cumva esti chiar sarit si nu te mai poti ajuta. atunci da, s-ar putea sa ai nevoie de tot […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: