Cora

Cora nu prea putea sa isi inchipuie cum e viata fara admiratori. si ea, prin admiratori, intelegea “toti oamenii care sunt alaturi de ea, neconditionat”. nu prea putea sa se schimbe, dar ii schimba pe ceilalti.
Isi dorea, la fel ca toata lumea, sa ajunga sa fie cunoscuta. nu stia cum se va intampla, dar spera doar sa nu fie prea batrana pentru a se bucura de faima. nu isi dorea copii, dar, pentru ca erau ceva “necesar”, spera sa nu aibe mai mult de doi.
Ca hobby, se vedea publicand o carte sau raspunzand, online, la intrebari ale unor adolescenti confuzi. cartea nu ar fi fost ca a oricarui autor. cartea trebuia sa fie deosebita. se pregatise, cam din adolescenta, pentru ceva.
La Cafenea, caci Cafeneaua era un lucru foarte important in viata ei, nu servise niciodata o cafea, macar. De fapt, oricat de matura era Cora, ramasese blocata la obiceiurile adolescentine, cand nu fumase, nu bause, nu incercase nici macar cafeaua. In fiecare Marti, intre 9:45 si 11:30, Cora intra la Cafenea. intarzia cateodata, dar o intelegeau toti. nu putea nici unu sa si-o inchipuie cu parul desfacut din coc, sau fara tocuri, sau chiar fara sacoul verde inchis.
Odata, Cora se crezuse invincibila. Asa ceva nu exista, prea se lauda ea ca e gelos “al de sus” pe calitatile ei si ca prea a turnat mai mult din toate la ea. Si-o luase urat de tot in freza cand, trecuta de varsta pe care o numise mereu “draguta”, era tot singura si disperata.

Advertisements

~ by Vero on January 29, 2011.

One Response to “Cora”

  1. […] Cora Sat Jan 29, 2011 1:47 am Cora nu prea putea sa isi inchipuie cum e viata fara admiratori. si ea, prin admiratori, intelegea “toti oamenii care sunt alaturi de ea, neconditionat”. nu prea putea sa se schimbe, dar ii schimba pe ceilalti. Isi dorea, la fel ca toata lumea, sa ajunga sa fie cunoscuta. nu stiam cum se va intampla, dar […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: