Cora.

Invincibilitatea si sarcasmul scadeau treptat din ea. Inca un capitol din viata Corei care nu era roz. Se descurca si chiar se amuza cand oamenii credeau ca e lipsita de sentimente, cand ii reprosau ca ia decizii fara sentimente. Nu era chiar asa cum isi imaginase, dar faptul ca oamenii o considerau “heartless” nu o deranja prea tare. Era chiar impacata cu gandul asta. Aproape ii gadila orgoliul. Reusise mereu sa calculeze lucrurile rational, rece, sa gandeasca inainte de a face orice, si sa aleaga cel mai bun lucru pentru ea.
Toate “cele bune” se mai terminau din cand in cand, sau intrau intr-un fel de pauza. Cora nu era cu nimic mai speciala. Toate lucrurile bune care i se intamplasera pana acum trebuiau sa se termine, permanent sau macar pentru un timp.
Se simtea de parca tot ce invatase se pierdea. Sentimente pe care nu le mai simtise din adolescenta o invadau. O invadau sentimente. Asta o speria si o ingrozea. Nu putea, totusi, sa isi aminteasca daca, vreodata, traise astfel de senzatii.

Statea rezamata de spatarul unui scaun, cu capul sustinut in mana. Sacoul acoperea spatarul, iar picioarele ei lungi, asezate unul peste celalalt, nu erau in tocuri. Acestea erau puse langa picioarele scaunului. In locul cocului “vesnic”, avea parul lasat liber. Nimeni nu o vazuse vreodata pe Cora cu parul lasat pe spate. Nimeni nu stiuse de carliontii pe care ii ascundea.
Intrasem in Cafenea si o observasem. Pana acum nu reusisem sa trec de aspectul ei exterior, dar acum toate frumusetea ei interioara mi se parea ca iasa la iveala. Asa trista si pierduta in gandurile ei, mi se parea una din cele mai frumoase femei vazute in realitate.

Advertisements

~ by Vero on January 30, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: