Alt/fel de Cora

Sa fug?…sa fug pana in momentul in care nu voi mai putea sa fug. Si apoi?
Nu o mai simtisem pe Cora aproape de foarte mult timp. Si apoi, acum, cand a aparut, cand am inceput sa o simt in fiecare nerv, in aproape fiecare por, acum incepeam sa imi dau seama cine este Cora, de fapt. Era, in acelasi timp, atractia si respingerea, pasiunea si dispretul…pentru dragoste. Si nu puteam sa inteleg cum, pana in acel moment, Cora nu fusese deloc pozitiva. Dar, oricum, acum radia. Sau cel putin asa mi se parea mie.
Era la inceputul unei iubiri pe care nu o vrusese la inceput, o dragoste de care era nesigura si acum. Dar, daca altora le placeau povestile, ea de ce nu ar fi trait una perfecta? De ce nu ar fi intrat si ea in jocul acesta si de ce nu ar fi ales sa aiba o poveste frumoasa?
Risca si stia acest lucru. Dar parca de data asta nu ii mai pasa. El o facea sa nu ii pese. El, care nici macar nu o iubea. Sau, daca o face, nu o arata in nici un mod in care ei i-ar fi placut.
Dar iubise si alta data si era sigura. Analizase, gandise, rationase, intorsese pe toate partile. Si era din ce in ce mai sigura ca voia sa faca asta posibil. Dar cum? Odata intrata intr-o relatie, era ceva mai usor sa surprinda, sa atraga…dar sa transforme sentimente de prietenie in marea iubire era nu doar necunoscut, dar si imposibil, din prisma ei.
Nesiguranta o cuprindea de fiecare data cand se gandea putin mai intens la el. Dar oare Matei ce ar fi spus? Matei sigur nu ar fi fost de acord cu tot ce se intampla. Dar exact acum, Matei era plecat. Si toti stiau ca se va intoarce si mai ales Cora era constienta de acest lucru, dar nu se putea abtine sa nu se intrebe: daca va ajunge prea tarziu?
Scenariile pe care mintea Corei le dezvolta, multiplica si le impodobea cu sperante erau doar cat sa ii hraneasca ei visele. Ar fi vrut sa creada in ele, dar parca prea erau in albastru si negru toate. Si poate nu ajunsese la raspunsuri clare, dar se temea.
Chiar si cand ceilalti o incurajau, ei nu sitau tot ce se intampla. Daca nu trecuse peste tot ce se intamplase? Nu mai voia sa fie lasata singura. Dar cum ar fi putut afla, daca nu ar fi incercat?

Advertisements

~ by Vero on August 15, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: