VivaLaVida

Nu exista in lumea asta vreun sacrificiu care sa merite. Sau, mai bine zis, nu exista vreo persoana care sa merite efortul unui sacrificiu, oricare ar fi acesta si oricat de neinsemnat ar parea.

Nu mai exista persoane in care sa poti avea incredere, asa cum si fratii se bat intre ei din orice. Nu mai exista lucru care sa poate sa fie numit “nepretuit”, pentru ca totul se poate cumpara azi, chiar si sufletul.

Nu mai exista speranta, credinta si nici macar iubire, aceste sentimente cu adevarat unice, fiind inlocuite cu ceva prea monoton, dar in “trend” : ura.

Oameni…Si ce sunt acesti “oameni” pana la urma? E simplu, si crud, in acelasi timp, raspunsul pe care multi il evita. Oameni…oamenii, sunt niste creaturi care, prin multe teorii, si odata cu trecerea timpului, se presupun a fi fiinte evoluate, dezvoltate, moderne. Principalele lor caracteristici: bunatate, fericire si cautarea, cateodata toata viata, a dragostei, sunt demult uitate si complet demodate. Omul modern e caracterizat de invidie, care ii macina sufletul la fiecare pas, in fiecare secunda din umila sa existenta. Oamenii de acum, fiintele astea care par mai mult niste neevoluati, niste salbatici, stiu prea putin despre dragoste. Stiu ce au citit prin carti, reviste sau de pe net. In sufletul lor se aprinde o scanteie de fiecare data cand se gandesc la “iubire”, dar nu indraznesc sa lase” focul sa arda”. Ar fi prea periculos. Ar fi considerati slabi daca ar da dovada de mila sau compasiune, si in plus, nu ar avea cu cine sa isi impartaseasca sentimentele.

Si totusi, chiar daca nu mereu, poti avea incredere in ei/ele; exista in lume genul acela de persoane considerate slabe, care au curajul sa fie totusi asa cum vor si sa isi arate sentimentele. Sunt persoane care, cateodata, se ingrozesc la gandul ca dragostea se va epuiza si ca vor ajunge si ele “bestii infometate dupa sex”. Stiu totusi ca nu au ce face pentru a preveni acest lucru , decat sa se aiba pur si simplu unul pe celalalt… sa se iubeasca, fara ca minciune, falsitatea sau invidia sa le strice relatia…


2 Responses to “VivaLaVida”

  1. W O W ! Minunat ! M-ai lasat fara grai… E important tinand cont ca rar raman asa (fara grai…) si putine mai sunt persoanele pe care sa le consider capabile de asa ceva…

  2. ” Nu mai exista persoane in care sa poti avea incredere, asa cum si fratii se bat intre ei din orice. ”
    Bati un apropo ? :-W :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: